Patiekti pyragą šiltą su vaniliniais ledais ar karšta kakava. Obuoliu pyragas lygiai toks pat skanus ir kitą dieną, išlieka minkštas ir sultingas.

Minkštas obuolių pyragas
Ingredientai:
- 500-600 g obuolių
- 2 a.š. cinamono+1 v.š. cukraus
- 150 g kambario temperatūros sviesto
- 3,5 dl cukraus
- 1 didesnės citrinos tarkuota žievelė
- 2 kiaušiniai
- 2 dl pieno
- 5 dl miltų
- 3 a.š. kepimo miltelių
Patiekimui: vanilinių ledų.
Obuolių pyrago paruošimas:
- Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių.
- Nulupti obuolius, supjaustyti ketvirčiais, po to plonomis skiltelėmis. Sumaišyti su cukrumi bei cinamonu.
- Ištepti sviestu bei pabarstyti džiūvėsėliais arba padengti kepimo popieriumi 26-28 cm skersmens atidaromą formą.
- Išplakti sviestą bei cukrų iki purumo, įmušti po vieną kiaušinį. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais, suberti į sviesto masę. Supilti pieną bei suberti citrinos žievelę, išmaišyti.
- 2/3 tešlos supilti į formą, sudėti obuolių skilteles, ant viršaus užpilti likusią tešlą. Kepti 45-55 min. Pateikti šiltą arba atvėsusį.
Komentaras: Labai gardus, minkštas ir sultingas obuolių pyragas. Vienas iš mūsų šeimos mėgiamų.
Grūdėtos varškės-obuolių blynai
Sultingi grūdėtos varškės bei obuolių blynai yra skanus pakaitalas paprastiems blynams.
Ingredientai:
- 3 kiaušiniai
- 300 g grūdėtos varškės
- 1,5 dl miltų
- žiupsnelis druskos
- 3 v.š. cukraus
- cinamono
- 3 vidutiniškų obuolių
- kepimui sviesto ar aliejaus
- Patiekimui:
- grietinės (arba grūdėtos varškės)
- cukraus
Obuolių blynų paruošimas:
- Išplakti kiaušinius su grūdėta varške.
- Suberti miltus, druską, cukrų bei cinamoną, išmaišyti.
- Paskutinius suberti supjaustytus obuolius.
- Kepti blynus iš abiejų pusių kol pagels.
- Patiekti su grietine, sumaišyta su cukrumi, galima ir grūdėtos varškės.
Komentaras: Grūdėtos varškės neturėjau, tai dėjau paprastą varškę, bet skonis nuo to nenukentėjo. Kitą kartą bandysiu su grūdėta varške.
Šaltinis: sefovirtuve.lt