Obuolių patiekalai išbandyti ir pavykę

pagal | gegužės 6, 2022

Patiekti pyragą šiltą su vaniliniais ledais ar karšta kakava. Obuoliu pyragas lygiai toks pat skanus ir kitą dieną, išlieka minkštas ir sultingas.

Obuolių patiekalai išbandyti ir pavykę
Patiekalai iš obuolių

Minkštas obuolių pyragas

Ingredientai:

  • 500-600 g obuolių
  • 2 a.š. cinamono+1 v.š. cukraus
  • 150 g kambario temperatūros sviesto
  • 3,5 dl cukraus
  • 1 didesnės citrinos tarkuota žievelė
  • 2 kiaušiniai
  • 2 dl pieno
  • 5 dl miltų
  • 3 a.š. kepimo miltelių

Patiekimui: vanilinių ledų.

Obuolių pyrago paruošimas:

  1. Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių.
  2. Nulupti obuolius, supjaustyti ketvirčiais, po to plonomis skiltelėmis. Sumaišyti su cukrumi bei cinamonu.
  3. Ištepti sviestu bei pabarstyti džiūvėsėliais arba padengti kepimo popieriumi 26-28 cm skersmens atidaromą formą.
  4. Išplakti sviestą bei cukrų iki purumo, įmušti po vieną kiaušinį. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais, suberti į sviesto masę. Supilti pieną bei suberti citrinos žievelę, išmaišyti.
  5. 2/3 tešlos supilti į formą, sudėti obuolių skilteles, ant viršaus užpilti likusią tešlą. Kepti 45-55 min. Pateikti šiltą arba atvėsusį.

Komentaras: Labai gardus, minkštas ir sultingas obuolių pyragas. Vienas iš mūsų šeimos mėgiamų.


Grūdėtos varškės-obuolių blynai

Sultingi grūdėtos varškės bei obuolių blynai yra skanus pakaitalas paprastiems blynams.

Ingredientai:

  • 3 kiaušiniai
  • 300 g grūdėtos varškės
  • 1,5 dl miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 3 v.š. cukraus
  • cinamono
  • 3 vidutiniškų obuolių
  • kepimui sviesto ar aliejaus
  • Patiekimui:
  • grietinės (arba grūdėtos varškės)
  • cukraus

Obuolių blynų paruošimas:

  1. Išplakti kiaušinius su grūdėta varške.
  2. Suberti miltus, druską, cukrų bei cinamoną, išmaišyti.
  3. Paskutinius suberti supjaustytus obuolius.
  4. Kepti blynus iš abiejų pusių kol pagels.
  5. Patiekti su grietine, sumaišyta su cukrumi, galima ir grūdėtos varškės.

Komentaras: Grūdėtos varškės neturėjau, tai dėjau paprastą varškę, bet skonis nuo to nenukentėjo. Kitą kartą bandysiu su grūdėta varške.

Šaltinis: sefovirtuve.lt